Aan wie betaalt de drukker zijn factuur van het failliete Paperlinx? En veel gedoe bij de Telegraaf Media Groep. Lees de belangrijkste persberichten van afgelopen week.
Eerst Paperlinx. De huisbankier van de failliete papiergroothandel wil dat drukkers hun rekeningen betalen aan Finlinx. Volgens het KVGO is dat een legale constructie. ‘De vorderingen van Paperlinx zijn overgedragen aan Finlinx. De juridische adviseurs van het KVGO benadrukken dat dit een naar Nederlands recht legitieme constructie is. Leden dienen openstaande facturen niet aan Paperlinx te betalen, maar alleen aan Finlinx.’ Inmiddels hebben zich meer dan 40 kandidaten gemeld om (delen van ) het failliete bedrijf over te nemen. Vandaag of morgen neemt de curator een besluit. Delen van Paperlinx in Engeland zijn al doorgestart.
Papier leest beter
Volgens wetenschappelijk tijdschrift Quest gaat ‘lezen van papier 30% sneller dan van beeldscherm en bovendien vergeten we info van beeldscherm sneller’. Koopt allen tijdschriften, aldus Quest.
Drukwerkdeal verhuist
De internetdrukker heeft een nieuw thuis in Deventer. Daarmee zijn de afdelingen klantenservice, IT, marketing, HR en finance – tot voor kort verspreid over twee locaties in de stad – weer onder één dak samengebracht. Het nieuwe pand aan de Keulenstraat in Deventer is een zogenaamde ‘open office space’. Het hypermoderne kantoor van drukwerkdeal beschikt onder meer over een fitnessruimte, game room en een customer experience center waar de internetdrukker klanten en partners ontvangt, aldus het persbericht.
TMG
Er is veel gedoe bij de Telegraaf Media Groep, vooral tussen de directie en de redactie van dagblad De Telegraaf. Maar tot nu toe geen woord over de beide krantendrukkerijen van TMG. Dit ook tot verbazing van FNV KIEM bestuurder Van Iren in het magazine van de vakbond. Immers, drukken is geen kernactiviteit meer van TMG. Volgens Van Iren (foto) is de Persgroep in gesprek met TMG om drukorders van TMG over te nemen. Ook dagbladuitgever NDC zou een deel van de oplage van De Telegraaf willen drukken.
Seminar grafische workflow (gratis)
Bij de productie van grafische publicaties is het van groot belang, dat PDF bestanden van een goede kwaliteit zijn om een storingsvrij productieproces te kunnen waarborgen. Om een overzicht te geven van de huidige stand van zaken organiseert handelshuis Wifac op donderdag 21 mei a.s. een compact seminar, waarin u in een tijdsbestek van enkele uren weer op de hoogte bent van de actuele stand van zaken op gebied van creatieve en grafische workflow software. Meer informatie, programma en aanmelden: www.wifac.nl
Tweede digitale pers voor Gildeprint
Gildeprint uit Enschede heeft een tweede Kodak NexPress in gebruik genomen. Net als de eerste is deze geleverd door AtéCé Graphic Products. ‘Onze eerste NexPress zat in no time vol’, zegt bedrijfsleider Peter Wientjes (links op de foto). ‘Dan word je gedwongen om te kiezen voor investeren in offset of digitaal. We hebben onze tweede NexPress uitgerust met een zogeheten longsize feeder. Hierdoor kunnen we grotere formaten boeken produceren, zoals liggend A4 bijvoorbeeld. Met de twee NexPressen kunnen we voorlopig uit de voeten. Al weet je het maar nooit, want de vraag naar digitaal kwaliteitsdrukwerk in kleur groeit bij ons nog altijd behoorlijk.’
Grafisch bureau Ruparo koopt Xerox
Grafisch servicebureau Ruparo uit Amsterdam staat bekend om zijn creatieve ontwerpers die meedenken met klanten, zoals architecten en illustratoren, maar ook met particulieren die een speciaal boek willen maken. Ruparo levert snel en verzorgt kwalitatief hoogwaardig drukwerk in kleine oplages. Met de investering in de Xerox Versant 2100 zijn zij in staat nog sneller te leveren. Het servicebureau werkt duurzaam en krijgt ook van haar klanten het verzoek voor duurzame oplossingen, waaronder van GroenLinks en Milieudefensie. De specifieke EA-toner voor de Versant geeft een mooi mat effect aan het drukwerk en is bovendien milieuvriendelijk.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.