PERSBERICHTEN – Het heeft even geduurd, maar de JA/JA-sticker gaat vanaf 2018 van start in Amsterdam. Verliest Royal Jongbloed de bijbel als drukorder? Erik Wink koopt vellendrukkerij van BDU. Gelijke winst in 2016 voor manroland systems. En meer persberichten.
Maar eerst de JA/JA-sticker. In 2018 mag (ongeadresseerd) reclamedrukwerk in Amsterdam alleen nog in brievenbussen worden gestopt met een JA/JA-sticker, aldus een besluit van wethouder Abdeluheb Choho van Amsterdam. Huishoudens zonder sticker blijven automatisch van dit soort reclame verschoond. Huis-aan-huisbladen zijn uitgezonderd van het verbod. Vanwege de gang naar de rechter door onder meer het KVGO gaat Amsterdam het nieuwe systeem en de uitgifte van de stickers zelf organiseren. Invoering kost jaarlijks ruim 230.000 euro. In het najaar dient een rechtszaak van onder meer het KVGO tegen de gemeente Amsterdam om dit besluit aan te vechten. Bron: Het Parool.
Nieuw: ‘Drukwerkdeal Op Maat’
Onder de naam ‘Drukwerkdeal Op Maat’ biedt de internetdrukker uit Deventer ‘een printmanagementoplossing voor alles wat niet standaard te regelen is’. Complexe logistieke vragen, bijvoorbeeld., maar ook distributie, inkoop, voorraadbeheer en handling. ‘Negentig procent van onze klanten kan met die workflow honderd procent uit de voeten,’ zegt Michael Willems, projectmanager bij Drukwerkdeal Op Maat. ‘Maar er is een gedeelte, denk aan bureaus en marketingprofessionals, dat veeleisender is. Die willen bijvoorbeeld combinatieverzendingen, of hebben aanvullende wensen over branding of handling. Klanten willen uiteindelijk toch gewoon één adres voor hun drukwerk.’
Bijbel weg bij Royal Jongbloed
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gaat voortaan zelf bijbels uitgeven. Daarmee komt er een einde aan de jarenlange samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed. De 'Groene Bijbel' is niet de aanleiding geweest om uiteen te gaan, benadrukken Wolters en Buitenwerf. Afgelopen winter kreeg Jongbloed kritiek toen een speciale eco-Bijbel niet van gerecycled papier bleek te zijn gemaakt, zoals beloofd was. Royal Jongbloed blijft mogelijk nog wel de drukker. Het bedrijf uit Heerenveen kan als een van de weinigen drukken op dun bijbelpapier. Bron: dagblad Trouw.
Winst en nieuwe strategie manroland websystems
De cijfers over het jaar 2016 zien er goed uit, maar toch maakt manroland websystems (rotatiepersen) bekend dat het een nieuwe strategie heeft ontworpen: meer gericht op verpakkingen (groeit met vier procent per jaar) en meer gericht op het upgraden (retrofit) van bestaande rotatiepersen, niet alleen van het eigen merk, maar ook voor andere persfabrikanten, zoals Goss. Op zich geven de cijfers van 2016 (omzet 242 miljoen euro en 6.5 miljoen euro winst) geen directe aanleiding voor een nieuwe strategie, maar de orderstroom van nieuwe rotatiepersen daalt wereldwijd, ook bij wereldmarktleider manroland (‘WE ARE PRINT’), dus het is tijd om ook andere deelmarkten op te zoeken.
BDU vellendrukkerij op eigen benen
De verzelfstandiging van de vellendrukkerij van BDUPrint is een feit. Op vrijdag 30 juni 2017 hebben Henk van Esch (algemeen directeur BDU, rechts op de foto) en Erik Wink, directeur vellendrukkerij BDU, bij de notaris de stukken getekend. Daardoor staat per 1 juli 2017 de vellendrukkerij op eigen benen. Elf medewerkers zetten hun werkzaamheden in het nieuwe bedrijf onder leiding van Wink voort. Bron: BDU.
Tijdschrift Saar: eerst betalen, dan drukken
Online uitgever Snippet Media gaat voor het eerst een papieren tijdschrift uitbrengen met dezelfde naam als het succesvolle online magazine Saar. Maar om er zeker van te zijn dat er voldoende exemplaren worden verkocht, moet er eerst 5.95 euro worden betaald: bij 10.000 betalende abonnees wordt de drukpers pas aangezet. Dus geen POD, maar Pay Before Print.
Ups en downs van Heidelberg
In vakblad print.de stond een overzicht van de ontwikkeling van persenfabrikant Heidelberg in cijfers over de laatste tien jaar. Vergelijk 2007 eens met 2016 in omzet (3.560 mio tegen 2.500 mio euro), winst (263 mio tegen 36 mio euro) en aantal medewerkers (19.700 tegen 11.800 personen). En ondanks deze forse daling nog steeds de grootste van de wereld.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.