BEDRIJVEN - Het leek er even op dat de curator in de afhandeling van het faillissement van de provinciale BDU vestiging in Noord-Holland middels een kort geding de 'bladendeal' tussen BDU en Rodi Media aan de rechter zou voorleggen. Dat bleek niet nodig.
• Leestijd ca. 1 minuut
Het resultaat van het voorkomen van het kort geding, is voor de werknemers echter geen verbetering. Journalisten en overige (grafische) medewerkers - in totaal 34 medewerkers - staan nu definitief op straat. De curator stelde dat de rechten op de titels niet buiten de Alkmaarse bv vielen en dat Rodi Media ook het personeel zou moeten overnemen. Aanvankelijk zou een (groot) deel van de vijftien titels in handen komen van Rodi Media. Curator Stokkers zei al snel na die bekendmaking dat er sprake was van het overnemen van een onderneming, dus inclusief personeel.
Titels herverdelen
Het was volgens de curator vooral te doen om de 'orde te hervinden' in het overvolle en toch al moeilijke segment van huis-aan-huis bladen. Het terugbrengen van het totaal aantal huisbladen in die regio was zou onderdeel zijn van de strategie van directeur Dick Ranzijn om met name BDU titels te combineren met titels die Rodi Media in die regio al in eigen huis had. Ranzijn maakte een maand geleden duidelijk dat samen met BDU zou worden bekeken op welke wijze het samenspel van titels van BDU en de eigen titels het best zouden passen in Noord-Holland. En mogelijk zouden daarbij een aantal arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven. Nu staan alle partijen met lege handen.
Maximaal 1500 euro
Door het voorkomen van het kort geding is nu voor het UWV het faillissement volkomen rechtsgeldig en kunnen personeelsleden worden betaald. Naast hun uitkering krijgen zij een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 1500 euro, afhankelijk van de duur van hun diensttijd. Dat bleek uit het deze week verschenen faillissementsverslag.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.