BRANCHE - Miguel Delcour heeft besloten om zijn functie als directeur neer te leggen en daarmee het KVGO te gaan verlaten. Hij heeft ervoor gekozen om op de KVGO website de redenen van zijn vertrek te verwoorden.
Miguel Delcour: "Gister heb ik, na overleg met Dick, het bestuur medegedeeld dat ik mijn functie ter beschikking stel en het KVGO ga verlaten. De aanhoudende negatieve en veelal uit de context gehaalde berichtgevingen in de media over het KVGO, de medewerkers, mijn vrouw en kinderen en mijn eigen persoon maken het voor mij onmogelijk om mijn functie nog naar behoren te kunnen uitoefenen. Het is jammer dat het zover heeft moeten komen, maar in het belang van het KVGO en haar toekomst, is het beter als ik mij terugtrek."
Het bestuur respecteert en begrijpt zijn besluit en we vinden het zeer spijtig dat onze samenwerking op deze manier eindigt. "We waarderen zijn inzet en hadden graag gezien dat hij de plannen die hij had voor de toekomst van het KVGO ook daadwerkelijk had kunnen verwezenlijken. We vinden het een moedig besluit en wensen hem niets dan goeds voor de toekomst."
De taken van Miguel zullen voorlopig intern worden opgevangen totdat er invulling aan zijn opvolging is gegeven.
Bron: website KVGO
Hans Schoolenberg zegt
Peter
Triest maar je neemt het persberichtje over dat ook weer overloopt van narcisme. Impliciet komt het door mij die de dingen uit zijn context haalt het over zijn vrouw en kinderen had. Je hoort dat als journalist niet klakkeloos over te nemen. Enige kritische benadering ware op zijn plaats geweest – in al die maanden heb je niet geholpen – Jij brengt immers alleen positief nieuws – daar is niks mis mee. Al die maanden heb ik alleen gewerkt om het falend inschattingsvermogen van Delcour als kopstuk in onze branche aan de kaak te stellen. Daar was geen verzonnen zaak bij. IK heb materiaal genoeg om nog tijden dat vol te houden. Gelukkig heeft de voorzitter ingezien dat dit niet meer werkte. Beetje laat. Maar ik beschouw het als een zwarte bladzijde in de geschiedenis van onze branche. Het is de vrije maar ook kritiese pers die democratische samenlevingen een speigel voor moet houden en daar zijn niet alleen maar positieve dingen in te zien.